Duurzame lichtbron

De inductielamp is volgens Paul Rattink het best bewaarde geheim binnen de verlichtingsindustrie. Dankzij de ongeëvenaarde prestaties op het gebied van duurzaamheid, durven wij te stellen dat de inductielamp behoort tot ’s werelds meest duurzame lichtoplossing. Wij vinden het daarom hoogtijd om u kennis te laten maken met dit prachtige product.

Een stukje historie

De basis voor de inductielamp is gelegd in 1891 door de uitvinder Nikola Tesla. Tesla is onder andere bekend van het uitvinden van de radio, röntgen, ons huidige 220V stroomnet, de tl-buis en neon buis. Sinds 1992 is de inductielamp op de markt en nog steeds wordt deze lamp geproduceerd in Nederland door QL Company. Wij hebben de eer om dit product exclusief in Noord Nederland op de markt te brengen.

Tot 60% besparen

Door toepassing van de inductielamp kunt u tot 60% besparen op uw energie- en onderhoudskosten. Als bedrijf levert u dit niet alleen een flinke kostenbesparing op, maar laat u ook zien dat u oog heeft voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij kunnen nieuwe armaturen met inductieverlichting leveren, maar ook de ombouw van uw bestaande armatuur naar inductie behoort tot de mogelijkheden. De inductielamp wordt standaard geleverd met een dimbaar voorschakelapparaat.

Ongekende levensduur en lumenbehoud

165W inductie

165 Watt inductielamp

Bij aanschaf van de inductielamp krijgt u standaard 5 jaar fabrieksgarantie. In de praktijk zien wij dat de lampen een levensduur hebben van 80.000 tot 100.000 uur. Op dit moment bestaat er geen enkele andere lampsoort die dit evenaart, of hier zelfs bij in de buurt komt.

De hoeveelheid licht die uit een lamp komt neemt af naarmate een lamp ouder wordt. Bij afname van 70% of meer wordt het tijd om de lamp te vervangen. De meeste LED lampen hebben bij 20.000 uur al 30% verlies. Bij de inductielamp is dit na 80.000 uur slechts 30%. De inductielamp biedt daarmee dus een ongekende levensduur en lumenbehoud.

Kleurweergave en licht

De inductielamp laat een prachtige kleurweergave zien van 80RA. De lampen zijn te verkrijgen in de kleuren: 2700K extra warm licht, 3000Kwarm licht, 4000K koel licht, 5000K daglicht en de speciale kleur “clearsky”. In laatstgenoemde kleur is de hoeveelheid rood gereduceerd wat de kleur aangenamer maakt voor buitendieren (het trekt geen vogels aan en dieren raken niet gedesoriënteerd). De beleving van inductielicht is te vergelijken met tl-licht, maar dan met een meer sprankelend effect. Dit maakt het licht behaaglijk en comfortabel.

“Fit and Forget”

Bij Paul Rattink werken we volgens het “fit and forget” principe. Dat wil zeggen dat wij altijd kiezen voor de meest duurzame en optimale lichtoplossing, zodat u na het plaatsen er voor lange tijd geen omkijken meer naar heeft. De inductielamp sluit naadloos aan op dit principe. Dankzij de lange levensduur, een prachtig lumen/watt verhouding, een te verwaarlozen uitvalpercentage en minimaal lichtverlies, bespaart u met gemak 50% op uw onderhoudskosten. Het tweejaarlijks vervangen van uw lampen is met de inductielamp voorgoed verleden tijd. Als u kiest voor duurzaam en kwaliteit dan kiest u voor de inductielamp.

Uw voordelen op een rij:

  • tot 60% besparing op energie- en onderhoudskosten
  • 5 jaar fabrieksgarantie
  • Ultra lange levensduur 100.000 uur
  • erg laag uitvalpercentage
  • blijft functioneren bij een spanningsval van 230V naar 100V
  • prachtige kleurweergave van 80RA
  • bijzonder hoog lumenbehoud