RK Kerk Heerenveen

RK Kerk Heerenveen

reparatie uurwerk

De kerk in Heerenveen kampt al jaren met slecht functionerende verlichting. Een deel brand niet, een deel knippert en de lichtkleur van de verlichting op de wijzers was te fel en te wit. De verlichting rondom het uurwerk was van een geheel ander type dan op de wijzers, wat een niet wenselijk verschil opleverde. Tevens liep het uurwerk nagenoeg elke dag rond 18:15 uur vast.

De uitvoering

Een groot deel van het uurwerk is gedemonteerd en in de werkplaats verder uit elkaar gehaald. Daar troffen we veel versleten onderdelen aan welke weer speciaal op maat gemaakt zijn .De wijzers zijn gezandstraald en voorzien van een aantal lagen special 2 componenten primer en een afwerk lak.

VerlichtingVerlichting op wijzers

Gekozen is voor een industriƫle UV bestendige ledstrip met een aangename lichtkleur van 3000K i.p.v. 5000K. De verlichting wordt nu geheel automatisch door domotica aangestuurd.

Het systeem houdt rekening met zomer en wintertijden en een bepaalde hoeveelheid licht overdag, zon’s op- en ondergang. Naar mate de nacht vordert zal de verlichting zachter branden. Dit komt de levensduur ten goede en er wordt minder energie verbruiken.

kerk klok verlichting led

Paul Rattink | Verlichting

 

Tel.(0513) – 84 49 96
E-mail: [email protected]

Advies nodig?